Wij gaan met jou in gesprek op ICT & Logistiek 2019

Wij gaan met jou in gesprek op ICT & Logistiek 2019

Terwijl de laatste papieren orderlijsten langzaamaan uit magazijnen verdwijnen, winnen data iedere dag meer terrein. Smart warehousing is here to stay, en jij moet daarin mee! Kom daarom op 5, 6 of 7 november naar ICT & Logistiek, het evenement waar de brug geslagen wordt tussen software en warehousing. Wij van Diract zijn er ook!

Zo help jij je eigen tijdswinst in een paar minuten om zeep

Zo help jij je eigen tijdswinst in een paar minuten om zeep

“Vandaag besteld, morgen geleverd?” Maak daar maar “vandaag besteld, vandaag geleverd” van. Digitale innovaties dwingen de logistieke wereld tot razendsnelle veranderingen, dus zorg dat je niet achterblijft! In deze blog vertellen we je wat je daarvoor moet doen.

Een sprookjeshuwelijk in het magazijn

Een sprookjeshuwelijk in het magazijn

Vreemd eigenlijk: terwijl we in ons privéleven met de meest geavanceerde smartphones in onze broekzak lopen en dagelijks gebruikmaken van state of the art-technologie, nemen we op de werkvloer nog vaak genoegen met verouderde systemen. Gebruik jij bijvoorbeeld nog scanners van een paar generaties terug? Zonde! In deze blog vertellen we je waarom.

Ondersteuning Microsoftscanners stopt. En nu?

Ondersteuning Microsoftscanners stopt. En nu?

De kans is groot dat jouw scanners nog op een Microsoftplatform draaien. Daar is tot voor kort nooit iets mis mee geweest, maar in deze blog leggen we je graag uit waarom het hoog tijd is om actie te ondernemen én waarom het alternatief je veel meer kansen biedt.

Diract D-Day – Summer Edition

Bij Diract organiseren wij elke zes weken een Diract D-Day. Deze ‘Diract Dag’ staan volledig in het teken van kennisdelen, onze organisatie verbeteren en teambuilding. En aangezien het de 21ste de langste dag van het jaar was hebben we maar besloten daar een zomers thema aan te hangen. Hierbij kon een BBQ natuurlijk niet ontbreken. Start van de Diract D-Day Een typische D-Day begint altijd met een Company Update. Hierin wordt er vanuit de verschillende disciplines binnen onze organisatie een…

Baktotaal en Diract: een duurzame samenwerking

Baktotaal en Diract: een duurzame samenwerking

Een goed begin van een klantrelatie betekent een duurzaam samenwerkingsverband voor de toekomst. Wat onze visie op dat principe is? We geven je graag een kijkje in de keuken. In deze blog: wat was de hulpvraag van onze klant Baktotaal Bouwhuis en hoe verloopt de implementatie van Ceyenne WMS tot nu toe?

Onbenutte data vormen grote valkuil voor jouw magazijn

Onbenutte data vormen grote valkuil voor jouw magazijn

In een optimaal functionerend magazijn wil je het liefst per dag in 1 ronde door het magazijn om zo veel mogelijk orders tegelijk te verwerken. Toch? Door volume van artikelen en aantal orders is dit in de praktijk echter niet mogelijk. Hoe je met data van orders en producten tot de beste pickstrategie kunt komen lees je in deze blog.

Zo ga je van order naar efficiënt orderpicken

Zo ga je van order naar efficiënt orderpicken

Dat er in een magazijn veel kilometers worden gemaakt, staat als een paal boven water. Maar heb je ook in de gaten dat de afstand die medewerkers afleggen flink gereduceerd kan worden dankzij een aantal simpele efficiëntiemaatregelen? In deze blog leggen we uit hoe je van een order een efficiënte orderpickronde maakt.

diract-Winst-ligt-voor-het-oprapen2

Winst ligt voor het oprapen. Zet jij KPI’s al in?

Wat de grootte van een magazijn ook is, processen worden al gauw complex. Je hebt te maken met verschillende goederenstromen, zoals in- & verkooporders en retouren, en dan streef je er ook nog eens naar om medewerkers op een zo tijdsefficiënt mogelijke manier van order naar order te laten werken. Operationeel inzicht in relevante bedrijfsdata kan je daarom helpen tijdig bij te sturen in de dagelijkse operatie én om beleidsmatig te anticiperen op de langere termijn.

Nooit meer worstelen met retourprocessen

Het pad van klantvriendelijkheid is binnen jouw organisatie tot in de puntjes geplaveid en het wordt je klanten, van online bestelling tot aan de voordeur, geen strobreed in de weg gelegd – totdat het onvermijdelijke moment komt dat er een product geretourneerd wordt. Dan wordt het moeilijker. Herkenbaar? Blijf vooral lezen. Complexe logistiek Een retourproces is een vak apart en, met name in de fashion en elektronica, vaak een nogal complex geheel. Neem bijvoorbeeld een teruggestuurd kledingstuk. Na ontvangst wordt…

NEEM CONTACT OP

We horen graag je mening!

STUUR EEN MAIL

BLIJF OP DE HOOGTE