Heeft jouw webshop ook een orderpiek die tussen de 2 á 1 uur voor het uiterste besteltijdstip ligt? Dan ben je niet de enige. Hoe been je last minute orders bij als je bezorging op de volgende werkdag garandeert?

In een ideale situatie kabbelen orderstromen rustig voort en zijn ze gelijkmatig verdeeld over de dag. Je maakt een plan, werkt dat af, en begint aan de volgende batch. In werkelijkheid vliegen de last minute orders je om de oren en moet je continu je prioriteiten in het magazijn bijstellen.

Snelle intervallen

En dat kan nogal wat complexe vraagstukken opleveren. Want ook al moet je nog 100 koffiekopjes picken, dan kan het alsnog dat je de twee bankstellen, die een kwartier voor de deadline werden besteld, voorrang moet geven – anders krijg je de hele handel je magazijn niet meer uit en op tijd op transport. Acteren op korte termijn, met razendsnelle intervallen, is onvermijdelijk voor de optimale consumentenbeleving.

Voorspellingen

Anderzijds wil je ook niet afwijken van de voorspellingen die je eerder al hebt gemaakt van het herhalend gedrag van jouw klanten. De kans is nu eenmaal zeer aannemelijk dat je per dag ook daadwerkelijk 100 orders voor die koffiekopjes krijgt, dus het is niet voor niets dat je daar je pickstrategie op hebt afgestemd. Hoe combineer je langetermijnvoorspellingen met real-time actievereisten?

Ceyenne WMS

Ceyenne WMS biedt jou de perfecte combinatie tussen de stabiliteit van voorspellingen en de snelheid van een event driven systeem. Ons WMS analyseert gemiddelde doorlooptijden van producten, voorspelt hoeveel orders je kunt verwachten en zorgt vervolgens voor voldoende bevoorrading. Je zit dus nooit zonder lege stellingen, want het WMS signaleert tijdig dat een bepaald product aan het opraken is en verzorgt zelf ruim van tevoren herbevoorrading.

Event driven

Om real-time in te springen op last minute orders, zendt Ceyenne WMS á la minute instructies naar magazijnmedewerkers. Zo kan het voorkomen dat een medewerker nog tijdens een route wordt verzocht om de route aan te passen, omdat er ondertussen een order is binnengekomen met een hogere prioriteit.

Gebruikersgemak

In de last minute hectiek is gebruikersgemak van groot belang. Daarom leveren wij ‘eenvoudige’ scanners met kraakheldere instructies. Geen gepriegel, geen waslijsten met opties, maar gemakkelijke opdrachten die chronologisch worden weergegeven. _Less is more_, dus medewerkers krijgen alleen de écht noodzakelijke informatie te zien op hun scherm. De rest zorgt toch alleen maar voor afleiding.

De focus ligt bij ons op de gebruikersinterface – die moet jou de efficiëntie in het magazijn opleveren waar je continu naar op zoek bent. Zo schep je de ideale voorwaarden voor een _device first_-magazijn waar medewerkers het magazijn ieder moment van de dag vanaf hun scanners kunnen bijsturen. Het werk gebeurt op de werkvloer, niet in een besturingskamer!

We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden van Ceyenne WMS in jouw magazijn. Kom langs bij onze stand op ICT & Logistiek 2017 van 5 t/m 7 november. Je vindt ons op stand 01.B087. Klik hier om je gratis te registreren.