Een WMS dat on premise draait vormt een potentieel bedrijfsrisico en kan de groei van jouw organisatie zelfs belemmeren. Hoe dat zit en welke kansen de cloud je biedt, leggen we in deze blog uit.

Grote kans dat je lokaal nog servers hebt staan waarop je je WMS laat draaien. Dat voelt vertrouwd, dat begrijpen we, en de servers zijn een grote investering geweest. Toch loont het om je te oriënteren op een overstap naar cloudhosting. Je lokale servers mogen namelijk dan wel vertrouwd voelen, er kleven verschillende nadelen aan deze manier van hosting.

Tijd- en geldrovend

Allereerst is vooruitdenken en investeren in groei met lokale servers een lastige en geldrovende opgave. Om een toekomstvisie waar te maken en groei te faciliteren, moet je vooruit investeren in capaciteit. Je moet je servers dus inkopen op basis van verwachte groei, maar dat betekent dus ook dat je in de eerste fase een flinke investering doet in capaciteit die je aanvankelijk nog niet gebruikt. Lokale servers zijn allerminst schaalbaar en maken anticiperen op acute veranderingen daarmee bovendien lastig. Wanneer je op korte termijn gaat samenwerken met een nieuwe klant of er plotseling een grote groei in je workload komt, kost het bijschakelen van een nieuwe server je tijd en geld. Je mist elasticiteit en wendbaarheid wanneer je on premise werkt.

Persoonsafhankelijk

Om je servers draaiend en up to date te houden ben je genoodzaakt een applicatiebeheerder in dienst te hebben. Ook bij reparatie of uitval van onderdelen, ben je van hem of haar afhankelijk. Die afhankelijkheid van één persoon maakt je organisatie kwetsbaar. Het vormt een bedrijfsrisico. Valt deze medewerker weg, dan ook zijn of haar kennis.

Altijd kennis paraat

Dat probleem heb je niet bij cloudhosting. Wanneer je namelijk de hosting, het beheer en het onderhoud van je servers in de cloud uitbesteedt aan Diract, zorgen wij voor alle kennis en kunde die op ieder moment van de dag beschikbaar is. Valt er een harde schijf uit? Dan staat er direct een cloudspecialist of ontwikkelaar klaar om te kijken wat er aan de hand is en om de consequenties daarvan in alle facetten van je organisatie te analyseren. Wij weten precies hoe onze applicatie reageert op uiteenlopende situaties en kunnen problemen dus razendsnel oplossen om zo de schade voor je organisatie tot een minimum te beperken. Omdat meldingen direct bij ons binnenkomen, zit er geen overbruggingstijd meer tussen het ontstaan van een fout en het doorgeven van het probleem vanuit de klant.

Eenvoudig op- en afschalen

Het grootste voordeel van de cloud: met één druk op de knop kun je de capaciteit van je servers vergroten of verkleinen. Het enige dat jij hoeft te doen: de verwachte groei in orders bij ons aangeven, en binnen een uurtje hebben wij alles voor je aangepast. Dat kan zelfs ‘gewoon’ ’s nachts, zodat jij er niets van merkt. Ook anticiperen op piekmomenten, zoals het zomerseizoen voor een webshop voor zwemartikelen, wordt door de flexibiliteit en schaalbaarheid van de cloud een fluitje van een cent. Afschalen gaat overigens net zo gemakkelijk, zodat je ook niet betaalt voor onbenutte capaciteit.

Diract als partner in cloudhosting

Wij begrijpen bij Diract als geen ander dat het je veel geld kost als je servers platliggen. Daarom springen we graag in als jouw betrouwbare samenwerkingspartner in de cloud. We acteren proactief bij problemen, voeren zelf softwareupdates uit en monitoren je servers zonder dat jij daar omkijken naar hebt. Kortom: we ontfermen ons over jouw gehele WMS-systeem en ontzorgen je in het hele proces. Zo kun jij je volledig focussen op je core business in het magazijn.

Focus op de kern van je bedrijf

Als je kiest voor cloudhosting bij Diract hoef je vooraf geen initiële investering te doen. Je betaalt maandelijks een variabel tarief, alleen voor de capaciteit die je nodig hebt, en kunt vervolgens achteroverleunen en volledig vertrouwen op de inhouse kennis van Diract. Het enige dat jij hoeft te doen, is het doorgeven van jouw wensen. Ook huidige klanten die on premise draaien, kunnen bij ons cloudhosting als uitvalsbasis gebruiken. Mocht er een server plat komen te liggen, dan kan er middels een noodknop alsnog tijdelijk via de cloud worden gehost. Uiteraard staan we ook nog steeds dag en nacht klaar voor onze klanten die volledig on premise draaien.

Benieuwd geworden naar cloudhosting van je servers? Neem contact op, dan bekijken we de mogelijkheden. Meer informatie over hosting is overigens terug te vinden op de volgende pagina.