Een van de voordelen van een WMS, is dat je warehousemedewerkers efficiënter hun werk kunnen doen. Het vertelt precies waar een medewerker moet zijn en wat hij of zij moet picken. Toch horen we regelmatig dat medewerkers hier moeite mee hebben. Ze zijn bang dat ze ‘als een robot’ hun werk moeten doen.

Warehousemedewerkers maken veel kilometers tijdens een shift. Waar er nog op de oude manier gewerkt wordt, zonder een WMS, zie je vaak dat er ook onnodige kilometers gemaakt worden. Medewerkers moeten meerdere keren terug naar hetzelfde gangpad of stelling om de order te vullen. Daarnaast is niet altijd duidelijk waar artikelen opgeslagen worden, dus is er veel overleg en sturing nodig door leidinggevenden.

Een WMS kan daarbij helpen. Met Ceyenne WMS zijn je voorraden accuraat en krijg je tips, om bijvoorbeeld veel bestelde artikelen bij elkaar en dichter bij de uitgang op te slaan. Daardoor hoeft je medewerker minder vaak heen en weer te lopen. En alle informatie over het artikel, ziet de medewerker op de handheld.

Om eerlijk te zijn, dachten wij dat iedere medewerker zou staan te springen als een bedrijf besluit om hun werk eenvoudiger en efficiënter te maken. Maar toch horen we ook tegengeluiden. Want sommige medewerkers zijn bang dat ze ‘slaaf van de computer’ worden. Dat ze een robot worden, die alleen maar opdrachten van een andere robot – het WMS – moeten opvolgen. Ergens is zo’n gedachte niet heel onlogisch. Immers, de computer geeft inderdaad aan waar je moet zijn, hoeveel je moet pakken en waar je het heen moet brengen.

Een computer weet ook niet alles

Wij denken echter dat ons Ceyenne WMS medewerkers juist meer vrijheid geeft. Hij of zij kan op eigen tempo aan het werk, zonder dat een leidinggevende steeds vertelt waar hij of zij moet zijn. Nog belangrijker; hoewel je tips krijgt om je werk zo efficiënt mogelijk te kunnen orderpicken, heeft het WMS jou nodig omdat te kunnen berekenen. Dus als jij ziet dat er een betere manier is, omdat je uit ervaring weet dat product x anders verpakt is dan vermeld staat en dus eerder op de pallet moet, dan kun jij dat (laten) invoeren in Ceyenne WMS. Met die informatie berekent het WMS dan een nieuwe pickvolgorde. Zo ben je dus niet ‘de robot’ die alleen maar de opdrachten van het systeem uitvoert; jij zorgt ervoor dat het systeem voor jou gaat werken.

Ceyenne WMS is slim, maar heeft feedback van jou nodig om nog slimmer te worden. Want dat is machinelearning; de machine leert van jou en jij leert van de machine. Wil meer weten over hoe Ceyenne je medewerkers kan helpen om efficiënter te werken en hoe hun input Ceyenne nog slimmer kan maken? Neem contact met ons op of schrijf je in op onze nieuwsbrief.