Bij Diract organiseren wij elke zes weken een Diract D-Day. Deze ‘Diract Dag’ staan volledig in het teken van kennisdelen, onze organisatie verbeteren en teambuilding. En aangezien het de 21ste de langste dag van het jaar was hebben we maar besloten daar een zomers thema aan te hangen. Hierbij kon een BBQ natuurlijk niet ontbreken.

Diract D-Day Summer Edition
Verschillende Diract collega’s hadden wat lekkers gemaakt voor op de BBQ

Start van de Diract D-Day

Een typische D-Day begint altijd met een Company Update. Hierin wordt er vanuit de verschillende disciplines binnen onze organisatie een update gegeven. Hierbij passeren Sales, HRM, Product Development, Finance & Operations de revú. Zo zorgen we ervoor dat iedereen binnen Diract weet wat er speelt.

Retrospectives Diract teams

Na de kick-off is het tijd om als team met elkaar in een hok te duiken en te evalueren hoe de afgelopen zes weken zijn verlopen. Ieder team doet dat voor zicht waarbij de resultaten aan het eind van de dag met de rest van de organisatie wordt gedeeld.

Ieder team kijkt wat er goed is gegaan, maar gaat ook op zoek naar verbetermogelijkheden. Zo hopen we elke keer een beetje beter te worden in het implementeren, doorontwikkelen & supporten van onze Ceyenne Software.

Gezamelijk lunchen

Vast onderdeel van de D-Day is ook dat we gezamelijk lunchen. Even ontspannen en genieten van een lekker broodje, snack of salade. Hiermee hebben we weer genoeg brandstof voor het middagprogramma.

Middagprogramma

In de middag zijn er altijd verschillende sessies op de Diract D-Day. Zo is er bijvoorbeeld een brainstorm georganiseerd waarin collega’s hun ideeën over de Management UI van Ceyenne konden delen. Verder hebben verschillende collega’s een interne applicatie getest waarvoor een nieuwe versie beschikbaar was.

Verder is er in de middag altijd een plenair deel waar de verschillende teams binnen Diract dus de resultaten van hun evaluatie delen. Daarnaast zijn er twee stagiaires geweest die een presentatie hebben gegeven over hun afstudeer opdracht.

BBQ time

Tot slot was het BBQ time. Onder het genot van een lekker drankje gezellig met collega’s rondom de BBQ. Wat wil je nog meer op de langste dag van het jaar 😉

BBQ baas Joost laat zien hoe het moet