Als je na de implementatie van een nieuw WMS-systeem eenmaal operationeel bent, is het prettig als er iemand is om je scherp te houden. Iemand die je wijst op kansen en die opheldering biedt bij knelpunten. Waarom zou technische ondersteuning en toekomstgericht advies namelijk niet meer nodig zijn als je software goed en wel draait?

Optimalisering van logistieke processen in het magazijn behelst wat ons betreft veel meer dan alleen het aanschaffen van nieuwe software. Om echt een efficiëntieslag te maken, ben je gebaat bij een gesprekspartner die met je meedenkt, zich kritisch opstelt en eerlijk is. Dat is waar we bij Diract voor staan: een samenwerking met Diract gaat om méér dan alleen software.

Wij kijken mee

Vóór, tijdens en na implementatie van Ceyenne WMS staan de technische en logistieke consultants van Diract – ook nu, op afstand – voor je klaar. Een WMS-implementatie is een verandering die effect heeft op de hele bedrijfsvoering. Je komt dus in een change management-traject waar wij je graag op alle vlakken bij helpen en adviseren. We ondersteunen je bij analyses van informatiestromen en logistieke processen, om op basis daarvan een advies uit te brengen over efficiënte doorontwikkelingen. We ontzorgen je bij testondersteuning. We houden een open blik op de gehele markt en delen de kennis die we daar opdoen. Alles zodat jij je kunt bezighouden met je core business; de dagelijkse gang van zaken.

Scherpte bewaken

Want juist omdat jullie je binnen de organisatie bezig moeten houden met de orde van de dag, is het waardevol als wij jullie scherp kunnen houden. Zo kan het bijvoorbeeld verfrissend zijn als wij iedereen, ook de directie, zo nu en dan een spreekwoordelijke ‘tik op de vingers’ geven. Soms is een probleem groter dan je denkt en moet je meer mensen betrekken, of misschien zit je vast in oude patronen die op de langere termijn niet meer efficiënt zijn voor je logistieke processen. Wij geven tegengas en durven kritisch te zijn voor een zo hoog mogelijk rendement.

Eerlijk advies

Dat betekent ook dat we het eerlijk tegen je zullen zeggen wanneer een investering in (onze) software niet de efficiëntste oplossing zal bieden. Soms werk je een probleem nu eenmaal niet weg door grootschalige technische verandering, maar door een andere, kleinere schakel in het logistieke proces iets te ‘tweaken’. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jij denkt dat er een hapering zit in je uitgaande goederenstroom, terwijl de wortels van het probleem eigenlijk bij je inkoopprocessen liggen. Een kleine functionele wijziging is dan soms al genoeg. Dat moet je maar net zien – en dáár zijn wij voor. Wij kijken over verschillende bureaus met je mee en leggen de vinger op de zere plek. Door vanuit vogelperspectief jouw processen te analyseren en verschillende afdelingen samen te brengen, zorgen we voor een meer multidisciplinaire werkwijze.

Hulp op afstand

Met een Diract-consultant als gesprekspartner, ontstaat meer ruimte om door te groeien. Jij richt je op jouw werk, dan checken wij ondertussen of er nieuwe features, hardware of afzetkanalen zijn waar jouw organisatie van kan profiteren. We geven óók op afstand advies en zijn momenteel aan het onderzoeken hoe onze online consultancy-mogelijkheden nog verder kunnen uitbreiden door toepassing van bijvoorbeeld webinars, videocalls en online blogs om je van informatie te voorzien.

Geïnteresseerd? Maak een afspraak met één van onze consultants.