Wat zijn precies jouw functie en rol bij Diract?

“Momenteel ben ik lead developer en daarnaast lead op het technische vlak. Dat betekent dat ik me bezighoud met de onderliggende codestructuur van onze producten en andere collega’s help en hen in de juiste richting te zetten.”

Hoe ben je bij Diract terechtgekomen?

“Ik ben hier begonnen met een stage-opdracht voor mijn afstuderen. Ik moest een module herbouwen voor de website van een van onze klanten. Na het afronden van die opdracht ben ik hier gewoon blijven plakken en mocht helpen bij andere onderdelen van de websites voor verschillende klanten.”

Wat sprak je aan in het werk?

“Dit was een van mijn eerste banen en het was dichtbij huis. Dat was natuurlijk handig. Maar de mensen hier zijn aardig en fijn om mee samen te werken. We maken altijd plezier. Het werk zelf interesseerde me vanaf het begin sterk, ik zat hier goed op mijn plek. Er was genoeg werk en het sloot goed aan bij mijn opleiding en interesse. Dat is na zeven jaar nog steeds zo. Natuurlijk is er soms ook werk dat me minder aanspreekt, maar er is genoeg variatie en uitdaging.”

Kun je in een notendop een gemiddelde werkdag beschrijven?

“We beginnen de dag meestal met een stand-up meeting. Dan nemen we met elkaar door wat iedereen gaat doen. Als er noodzakelijke dingen zijn bespreken we dat ook samen. Daarnaast geldt dat we elke zes weken een nieuwe versie van onze software klaar willen hebben. Dat geeft veel werk aan nieuwe functies die we moeten bouwen. Een deel daarvan is voor mij, dus ik werk dan mijn eigen to-do-lijstje af in de loop van de dag. Ik word ook door collega’s om hulp gevraagd of moet ik even ergens bijspringen. Dat hoort bij mijn rol als lead developer.”

Wat zijn je ambities?

“De afgelopen twee jaar ben ik gedoken in onze Android-app. Daarvoor heb ik het grondwerk gedaan en veel nieuwe functies bedacht, uitgewerkt en mede gebouwd. In de komende tijd ga ik me wat minder focussen op de inhoud, maar nog meer focussen op het grondwerk van onze software. We zijn ook bezig met het herbouwen van ons management en daarvan ga ik de basis neerzetten. Om het plastisch te maken: ik maak de legoblokjes die anderen weer kunnen gebruiken om iets van te maken. En ik zorg ervoor dat het goed aansluit en dat het werkt zoals we verwachten dat het werkt. Ja, dat is best creatief werk, maar ook technisch. Ik moet het bedenken en maken en wel zo dat het voor anderen makkelijk te gebruiken is. Tegelijkertijd kijk ik naar nieuwe technieken die we kunnen gebruiken.”

Hoe kijken collega’s naar jou?

“Ik ben een beetje de allrounder, op alle vlakken word ik af en toe aangehaakt. Niet alleen als het gaat om het ontwikkelen van nieuwe software, maar ook voor consultants bij klanten, of door sales. Iedereen weet wel dat ik ideeën heb of mee kan helpen in het vinden van oplossingen. Ja hoor, dat vind ik leuk want ik voel me daardoor gewaardeerd. Soms is het een beetje veel van het goede omdat ik natuurlijk ook nog mijn eigen werk heb en dat is ook een onderdeel waar ik veel voldoening uit haal.”