Hoe ben je bij Diract terechtgekomen?

“Ik werk sinds 1 januari van dit jaar bij Diract. Commercie heeft mij altijd geboeid. Na mijn studie International Business & Languages waarin sales een belangrijk onderdeel is, heb ik mij het doel gesteld een baan in de sales te vinden. Ik begon toen als e-commercemedewerker annex binnendienstmedewerker. Na twee jaar en veel ervaring rijker startte ik als accountmanager bij een bedrijf in de promo markt. Daar werkte ik vier jaar samen met een zeer ervaren salesteam, waar ik wederom veel van heb geleerd. In de zomer van 2021 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en stuitte op een vacature van Diract. Na een gesprek met directeur André van Rijn was ik er snel van overtuigd dat ik graag bij Diract aan de slag wilde en dat was wederzijds.”

Wilde je altijd al richting IT?

“Het is vooral de combinatie tussen logistiek en software die me aanspreekt. Logistiek kende ik al enigszins, tijdens mijn studie werkte al ik eerder al in de logistiek in de uitvoerende taken. In mijn vorige functie was ik al veel bezig met de supply chain, dus ik begrijp de problematiek waarvoor Ceyenne WMS van Diract wordt ingezet. Ik zie het als een mooie uitdaging om bedrijven te kunnen helpen met slimme software oplossingen om hiermee alle logistieke processen te verbeteren en zo de productiviteit te verhogen, dat is een doel waar ik warm voor loop.”

Wat is je ambitie binnen Diract?

“Diract heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld tot logistiek specialist die veel meer biedt dan alleen onze Ceyenne WMS software oplossingen. Een mooi voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld onze consultants, die op technisch, functioneel en operationeel gebied toegevoegde waarde kunnen creëren voor klanten. Met een duidelijke missie en een heldere visie willen wij doorgroeien. Bij die ambitie hoort ook professionalisering en die transitie zijn we nu aan het maken. Mijn persoonlijke streven is om de sales te laten groeien, processen te verbeteren en mijzelf uit te dagen met verdere persoonlijke ontwikkeling. Dat gaat dit eerste half jaar prima. In eerste instantie heb ik het product goed leren kennen en ik ben daarna lekker aan de slag gegaan. De variatie in werkzaamheden bij Diract spreekt mij bijzonder aan. Geen dag is hetzelfde, veel contacten met veel uiteenlopende bedrijven en gesprekken met interessante ondernemers die soms veeleisend, maar enorm gepassioneerd zijn over hun organisatie.”

Op 8, 9 en 10 november staat Diract op ICT & Logistiek Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Wat kunnen we verwachten van Diract?

“De ICT & Logistiek Beurs is de grootste en belangrijkste beurs in ons vakgebied. Dus voor ons het is haast vanzelfsprekend om erbij te zijn. We laten niet één specifiek onderdeel zien, maar het hele product. Als toevoeging aan de stand laten we een stuk mechanisatie zien, in dit geval een rollerbaan, waarmee Ceyenne WMS kan communiceren. Dit doen wij samen met onze partner, Maas Internal LogistiX. De bedoeling is om de bezoeker op onze stand mee te nemen in een virtuele toer door onze software. Verder is het altijd goed om bestaande klanten te begroeten en nieuwe te ontmoeten. Zelf vind ik zo’n beurs heel waardevol. Vooral het persoonlijke contact dat je kunt leggen en ons bedrijf goed onder de aandacht te brengen is bijzonder belangrijk voor ons. Drie dagen is best pittig ja, maar ik ben wel wat gewend en daarbij hebben wij het met ons team altijd heel gezellig. Dus ik nodig iedereen graag uit om langs te komen voor een goed gesprek, een kop koffie of een wijntje op stand B014, dit is direct voor de ingang bij hal 1.”