Vreemd eigenlijk: terwijl we in ons privéleven met de meest geavanceerde smartphones in onze broekzak lopen en dagelijks gebruikmaken van state of the art-technologie, nemen we op de werkvloer nog vaak genoegen met verouderde systemen. Gebruik jij bijvoorbeeld nog scanners van een paar generaties terug? Zonde! In deze blog vertellen we je waarom.

In onze vorige blog meldden we al dat Windows begin 2020 stopt met de ondersteuning van scanners op Microsoftplatforms. We lichtten toen al een tipje van de sluier op: dat biedt jou in het magazijn eigenlijk alleen maar voordelen. In deze blog diepen we dat statement verder uit.

Consumentenervaring

Het alternatief op Microsoft, Android, loopt in veel opzichten namelijk al langere tijd voor op de concurrent. Het meest in het oog springende voorbeeld daarvan is de look & feel van Androidscanners: die ligt vele malen dichter tegen die van devices aan die wij dagelijks gebruiken – zoals de smartphone. Oude scanners hebben vaak beschadigde, moeilijk leesbare schermen die je met een toetsenbord of pennetje moet bedienen, en die vervolgens ook nog eens slecht reageren. Sinds Motorola Solutions in 2014 is overgenomen door Zebra Tech, is de ontwikkeling van devices echter al in een stroomversnelling gekomen. Touchscreens, scanners die je net als je smartphone verticaal kunt vasthouden, lichtgewicht devices: nieuwe types volgen elkaar in rap tempo op en zijn gebruiksvriendelijker dan ooit.

Uitgebreide functionaliteiten

Extra functionaliteiten, zoals de fotocamera, GPS-tracker, versnellingsmeter en eventueel het kompas, kunnen vele malen eenvoudiger worden aangesproken. Ook de koppeling tussen de Androidscanner en externe apparaten, zoals een draadloze barcodescanner, is sinds de komst van Android stukken makkelijker én sneller. De strategie van Android is nu eenmaal anders dan die van Microsoft, en dat merk je. Microsoft is minder gesloten dan Android, wat Android op securityvlak beter maakt. Android behoeft daarentegen wel meer beheer, maar daarom bieden wij bij Diract mogelijkheden om op afstand met je mee te kijken en adequaat security patches te pushen indien nodig.

Gedroomde combinatie

Het intuïtieve gebruik van de devices in combinatie met de technische mogelijkheden is wat ons betreft dus een droomcombinatie, waar we met veel enthousiasme op hebben ingespeeld in de doorontwikkeling van onze Ceyenne software. Alle legacy die we kennen vanuit het Microsofttijdperk hebben we achtergelaten, en met frisse blik én vooral met het belang van de consument op de werkvloer in ons achterhoofd, zijn we nieuwe scannerprocessen gaan ontwikkelen. En dan bedoelen we ook echt nieuw: geen schil die we over de oude back-end hebben gebouwd, geen hergebruik van oude platforms, nee, een volledige redesign van de hele applicatie Ceyenne WMS. Het resultaat is een volledig nieuw platform waarin we afscheid hebben genomen van de beperkingen van de oude back-end en optimaal profiteren van tal van nieuwe mogelijkheden.

Moeiteloos navigeren

Hoe je dat zoal merkt? Denk maar eens aan de beperkte ‘lijstjesoplossingen’ die je gewend bent van Microsoft: summiere woordjes onder elkaar die je met een druk op de pijltjestoets kon selecteren. Met de nieuwe Android-omgeving is dat verleden tijd: alle scanners zijn uitgerust met touch screen-knoppen die een fris en helder overzicht in het display creëren. Of neem bijvoorbeeld de mogelijkheid om een purchase order zonder barcode in te boeken: waar je vroeger tot in den treure naar beneden moest scrollen met je pijltjestoets of pennetje, kun je nu met één druk op je touch screen de gehele lijst met purchase orders te zien waarbinnen je stukken gemakkelijker en intuïtiever navigeert. Ook terugkoppelingen zijn helderder ingericht. Wordt er een foutje gemaakt in het proces? Dan krijgt de gebruiker direct een duidelijke melding op de scanner.

Met Android zijn de mogelijkheden enorm. Te veel om in één blog op te noemen. Wij kijken zelf daarom ook uit naar toekomstige ontwikkelingen, innovaties en functionaliteiten die processen in het magazijn nog meer versoepelen. Blijf onze blogs volgen om op de hoogte te blijven, of neem contact op om te ontdekken wat Android en Ceyenne voor jou kunnen doen.

Android en Ceyenne: een mooi huwelijk. Ervaar het vooral zelf.