Operations Consultant Roy Denslagen van Diract: “Maas Internal LogistiX is een system integrator, zij integreren transportbanden en rollerbanen met automatisering bij middelgrote en grote bedrijven. Als system integrator biedt Maas Internal LogistiX oplossingen op het gebied van intern transport van pallets, bakken of dozen. Maar ook complete logistieke systemen inclusief opslag, orderpicking en Autostore-opslagsystemen, waarbij de systemen, machines en apparaten naadloos worden geïntegreerd. Dat gebeurt voornamelijk binnen Europa. We zien meerdere leveranciers van systemen met rollerbanen en sorters bijvoorbeeld, waarvoor vaak een andere koppeling nodig is omdat de systemen als het ware een andere taal spreken dan Ceyenne WMS Software. We zijn gaan kijken naar het gemeenschappelijke klantenspectrum dat wij en deze bedrijven bedienen, zodat we kunnen overgaan naar enige mate van standaardisering in de automatisering en koppeling.”

Elkaar opzoeken

Zo ontstond de samenwerking met Maas Internal LogistiX. Roy: “Maas heeft de wens om automatisering toe te passen waar in de meeste gevallen een WMS tussen zit om de juiste informatie op de juiste plek te krijgen. En dat is wat wij doen.” De samenwerking ligt dus voor de hand. Een voordeel daarbij is dat Maas Internal LogistiX hun systeem in eigen beheer heeft. “Dat is wat wij namelijk óók doen. En dus zoeken we elkaar regelmatig op om samen een compleet systeem neer te zetten. Zij zijn een partij die de klant in  hoge mate ontzorgt en daar is de implementatie van een WMS een onderdeel van.” Dat gebeurt bijvoorbeeld bij Econox en bij Verfwinkel.nl, de online verfleverancier. “Het project bij Verfwinkel.nl is gestart bij Maas Internal LogistiX, zij deden dan ook het projectmanagement. Verfwinkel.nl heeft in het gehele pand een rollenbaan staan, waar op basis van zones orderpicking wordt gedaan. De verf moet natuurlijk gemengd worden, daarbij maken ze gebruik van software die wij ontwikkeld hebben. De implementatie van Ceyenne WMS Software verliep prima en in volledige samenwerking.”
Voordelen

De samenwerking biedt voordelen voor de klant, die desondanks altijd vrij is en blijft om te kiezen voor een ander systeem voor de hardware of software. “Er is een goedwerkende koppeling tussen onze systemen en dat scheelt in de kosten. Het is een generieke oplossing en dat is wel extra prettig. Op die manier kunnen we goed van elkaar leren en elkaar verder helpen in de ontwikkeling. Op de generieke oplossing kunnen we voortborduren en dat is goed voor ons en goed voor onze gemeenschappelijke klanten die hier gebruik van willen maken.”

Meer weten?

Wil je meer informatie over onze Ceyenne WMS Software, system integrations of de samenwerking? Neem gerust contact met ons op!