De kans is groot dat jouw scanners nog op een Microsoftplatform draaien. Daar is tot voor kort nooit iets mis mee geweest, maar in deze blog leggen we je graag uit waarom het hoog tijd is om actie te ondernemen én waarom het alternatief je veel meer kansen biedt.

Windows stopt begin 2020 met de ondersteuning van scanners op Microsoftplatforms. Dat bericht kwam vrij onverwacht, en het loont om de gevolgen ervan eens serieus te bestuderen om onnodig hoge kosten en vervelende verrassingen vóór te zijn.

Handel niet te laat

Als je nu nog op een Microsoftplatform draait, is er nog niets aan de hand. Volgend jaar wordt dat een ander verhaal. Je zal je support extern moeten halen, reparatietijden zullen langer zijn en de kans dat er zelfs helemaal geen oplossing meer wordt gevonden voor problemen, wordt na januari 2020 met de maand aannemelijker. Geen pretje, als je je bedenkt dat je het in de dagelijkse operatie voor onbepaalde tijd met een scanner minder moet stellen. Tussen 2020 en 2025 stopt de externe support zelfs helemaal, dus hoe langer je wacht, hoe hoger de kosten bij een uiteindelijke overstap zijn. Verangingen en reparaties doe je dan immers dubbel!

Doe er je voordeel mee

Maar wees niet gevreesd: ook al betekent de supportstop van Microsoft op korte termijn een flinke investering, uiteindelijk zien wij alleen maar voordelen. Android, het alternatief, biedt namelijk een veel uitgebreider en flexibeler platform én heeft ook nog eens de toekomst. Wereldwijd zijn er al drie miljard apparaten die op Android draaien. Het feit dat het platform zo breed gedragen wordt, maakt dat innovaties elkaar in rap rampo opvolgen en dat updates sneller en eenvoudiger uit te voeren zijn dan ooit. Android biedt veel meer standaard features, zoals het gemakkelijker aansturen van camera’s, het coördineren en gebruiken van gps-informatie en versnellingsmeters.

Meer mogelijkheden

Bovendien is Android ruim op tijd op de datatrein gestapt, en dat merk je in de features en aanvullende mogelijkheden. Er zijn een stuk meer controleslagen in de processen ingevoegd, zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid om foto’s te maken bij ontvangst en de geregistreerde gegevens direct te documenteren in het WMS. Er is ruime mogelijkheid voor uitbreiding, maatwerk en procesverbetering en de overall performance van het Androidplatform is beter. En last but not least, niet geheel onbelangrijk: alles ziet er nét even wat frisser uit en touchscreenondersteuning (en dus gewichtsoptimalisatie) is aanwezig. Een toetsenbord is immers niet meer nodig!

Als klant bij Diract kun je met Ceyenne WMS op twee manieren soepel overstappen naar Android. Je kunt in één keer helemaal overgaan en de complete implementatie door ons laten uitvoeren en ondersteunen, maar je kunt ook eerst nog voor een hybride model opteren. In dit laatste geval laat je de bestaande processen nog een periode draaien op je huidige platform, om geleidelijk aan steeds meer processen over te hevelen.

Hoe wij dat voor je kunnen regelen? We bespreken het graag met je! Hou tevens ons blog in de gaten want er komt nog een vervolg.