Ronald Meijer is onze medewerker met het langste dienstverband: inmiddels staat de teller op 11 jaar en zodoende is hij het geheugen van Diract. Tegelijkertijd ontwikkelt ook Ronald zich steeds verder en houdt hij zich vooral bezig met DevOps. Dus: terug- en vooruitkijken met Ronald.

Hoe ben je bij Diract terechtgekomen?

“Ik kwam hier 11 jaar geleden als stagiair binnen. Diract bestond toen net een paar jaar. Ik kreeg een heel leuke opdracht: een portal maken voor een klant. Daarna ben ik hier gewoon gebleven. Destijds hadden we vijf producten, maar dat ging ten koste van onze focus. Niet iedereen had altijd het focus op hetzelfde product. Op een gegeven moment hebben we gekozen voor één product: liever dat helemaal top maken, dan vijf producten die een zesje of zeventje scoren. Voor mij betekende dat ook schakelen. Ik zat in het Concentrator team en heb dat verder afgerond en doorgeschoven naar onze vestiging in Bulgarije. Zelf moest ik een heel nieuw softwarepakket leren.”

Waar hou je je tegenwoordig mee bezig?

“Ik doe veel DevOp-zaken van onze Ceyenne WMS-software, het automatiseren van software naar servers, releasemanagement en branching van de software. Daarbij maken we gebruik van Octopus, een softwarepakket waarmee je verschillende stappen kunt definiëren om software naar een server over te zetten. Ik heb me daarin verdiept sinds ik het overnam van een collega en dat is superleuk om te doen. Ik kan collega’s en klanten helpen en zo is het een beetje mijn project. Het is mooi om te zien waar kansen liggen om dingen te verbeteren.”

Je bent de werknemer met het langste dienstverband bij Diract. Hoe is het bedrijf veranderd?

“In het begin was er redelijk wat verloop onder het personeel. Eerlijk gezegd waren we toen nog een beetje cowboys in de goede zin van het woord. Maar het was goed om te zien dat er gaandeweg steeds meer geprofessionaliseerd werd. Er zijn nu duidelijke regels en zaken zijn gestandaardiseerd. Verder zijn we, zoals gezegd, terug van vijf softwarepakketten naar één. Het is mooi om de Ceyenne WMS-software die nodig is in het magazijn verder te ontwikkelen en mooie producten te maken. We werken nu voortdurend aan nieuwe releases van Ceyenne en communiceren ook duidelijk wat met welke release verbeterd is. Diract is nu een serieuze speler met meer en grote klanten.”

Kun je een gemiddelde dag op kantoor beschrijven?

“Dat is best lastig, want bijna geen dag is hetzelfde. Maar ik begin met koffie en dan open ik mijn mail om te zien of er updates zijn of tickets van klanten waar ik op moet reageren. Of misschien zijn er collega’s die ik kan helpen met query’s of het schrijven van code. Er zijn altijd wel tickets die op mijn naam staan en waar ik achteraan moet. Het komt regelmatig voor dat het niet lukt om uit te voeren wat je van tevoren had gepland, haha.”

Wat zijn de leuke ervaringen met je collega’s?

“Met het hele team weekendjes weg, bedrijfsuitjes met overnachtingen daar heb ik zeer goede herinneringen aan. Een combinatie van actief dingen doen en daarnaast lekker eten en drinken. Maar uiteraard ook de bloemetjes buiten zetten. Dat soort dingen zijn belangrijk voor het teamgevoel. Het is sowieso goed om samen dingen te doen. Sportieve activiteiten zoals de Dam tot Dam loop, maar we lunchen ook een keer per week samen … meestal met een broodje kebab.”

Wat zijn je persoonlijke ambities?

“Ik stort me nu op de DevOp’s. Het is super om daar meer kennis over te vergaren en dan proberen mijn collega’s zo goed mogelijk te ondersteunen bij updates.”