Efficiëntie in je warehouse is van grote waarde. Een Warehouse Management System (WMS) kan je daarbij helpen. Een dergelijke IT-oplossing geeft je de mogelijkheid om je pickingproces te optimaliseren. Maar als de fysieke inrichting van je warehouse daar niet op aansluit, is de toegevoegde waarde gering. Daarom werken wij samen met MeerMagazijn, specialisten in het inrichten van je warehouse.

“Er is steeds meer samenhang tussen fysieke opslag en IT,” zegt Roel Voskuil, logistiek adviseur bij MeerMagazijn uit Hazerswoude-Dorp. “Je kunt een hele slimme IT-oplossing inzetten om je processen te verbeteren, maar als medewerkers geen ruimte in de gangpaden hebben om de orders te picken, dan schiet je nog niet veel op. Daarom is het heel logisch dat we een goede samenwerking hebben met Diract. We vullen elkaar aan, en kunnen zo onze klanten helpen.”

“Voor zowel Diract als voor MeerMagazijn geldt; wat heeft een klant op dit moment en wat wil de klant? Maar ook; hoe kijkt de klant naar de toekomst, wat zijn de verwachtingen? Daar moet je nu al rekening mee houden, zeker ook als het gaat om de indeling van je warehouse,” legt Roel verder uit. “Wij kijken specifiek daar naar. Welke looproutes zijn er, hoe hoog kunnen we gaan en hoe richten we daar de gangpaden op in. Dat tekenen we uit voor onze klanten. En daarbij betrekken we dan Diract, om te kijken hoe het WMS daarop is in te richten. Omdat we dat al in een vroeg stadium doen, zijn eventuele kinkjes – denk aan een bepaalde inrichting van een warehouse die door omstandigheden minder efficiënt is dan dat een WMS zou willen – snel weg te nemen. We zorgen altijd voor een oplossing die voor de klant werkt.”

MeerMagazijn adviseert klanten ook bij verhuizingen. “Zo zijn we bezig met de verhuizing van Cube Bikes,” gaat Voskuil door. “Zij betrekken een groter pand met meer capaciteit. Dat betekent onder meer langere gangpaden. Mede dankzij het inzicht dat Diract ons kon geven over het pickingproces, konden wij bijvoorbeeld adviseren om in verschillende paden een conveyor belt systeem, oftewel een transportband, te plaatsen. Hierdoor hoeven medewerkers minder afstand af te leggen en wordt het proces nog efficiënter.”

“Dat is het mooie van de samenwerking tussen MeerMagazijn en Diract: we vullen elkaar echt aan. Diract is specialist op het gebied van het WMS en wij hebben de kennis over magazijninrichting. Twee elementen die ervoor zorgen dat je warehouse zo wordt ingericht, dat medewerkers zo efficiënt mogelijk aan de slag kunnen en de orders zo snel mogelijk bij je klanten krijgt,” besluit Voskuil.

Wil je meer weten over de ideale inrichting van je warehouse, zowel fysiek als op IT-gebied? Neem contact op. Of ontmoet ons op onze beursstand tijdens ICT & Logistiek 2021. We helpen je graag verder.