Wie in de logistiek zit, heeft in 2021 gezien dat de druk is toegenomen. Er worden bijvoorbeeld nog steeds achterstanden van de blokkade van het Suezkanaal weggewerkt. Maar de grootste drijfveer is toch wel de toename van de vraag, mede dankzij de explosieve groei van e-commerce. Ook wij hebben dat ervaren.

Want over één ding kunnen we zeker zijn; e-commerce is niet meer weg te denken, zeker niet in Nederland. Waar wereldwijd in de eerste helft van 2021 de omzet in e-commerce met 5% groeide, steeg de Nederlandse omzet met 28% ten opzichte van dezelfde periode in 2020. En hoewel we geloven dat de groei niet meer met zoveel pieken en dalen zal zijn als in de afgelopen tijd, verwachten we wel dat de groei zal blijven doorzetten. Dat betekent dat ondernemers in de e-commerce meer orders zullen gaan verwerken en dus hun interne processen willen gaan verbeteren, mede met de hulp van een slim WMS.

Drie factoren

Ook wij zijn het afgelopen jaar gegroeid. En dat komt onder meer doordat onze strategie dit jaar tot uiting is gekomen. Er zijn verschillende factoren die daarop van invloed waren. Allereerst natuurlijk de groei in e-commerce zelf. Ten tweede hebben we de afgelopen jaren veel tijd gestoken in het doorontwikkelen van Ceyenne WMS; door het optimaliseren van bestaande processen en algoritmes, de stap naar cloud-first te zetten en door het toevoegen van een aantal belangrijke nieuwe features, zoals directe koppelingen met transport-platforms. Een van de features waar we erg trots op zijn, is de retourmodule. Retouren zijn een van de grote kostenposten. Dankzij Ceyenne WMS kunnen bedrijven dit proces veel beter stroomlijnen en daarmee kosten besparen.

De andere belangrijke factor voor onze groei, is het verbeteren van onze interne processen. Daarbij zijn we ook nog meer flexibel gaan werken – thuis werken, werken op afstand, digitaal overleggen, etc. – iets wat we welleswaar noodgedwongen versneld hebben ingevoerd, maar wat al wel in onze plannen lag en waar onze klanten ook tevreden over zijn. Daardoor hebben we onze groei met hetzelfde aantal mensen kunnen realiseren.

We gaan door

In 2017 hebben we ons erop toegelegd om dé expert op het gebied van Warehouse Managent Systemen te worden en als Diract-IT jaarlijks stabiel en gestaag te groeien. Als we kijken naar de afgelopen jaren, durven we hier wel te zeggen dat ons dat gelukt is. Natuurlijk stoppen we nu niet. We blijven Ceyenne WMS doorontwikkelen zowel op het gebied van performance en nieuwe features, maar ook als cloud-first oplossing.

In 2022 bestaan we 15 jaar. Daar gaan we volop aandacht besteden. Ondertussen blijven we onze klanten ondersteunen om de potentie die in hun bedrijf zit, naar boven te halen. Net zoals we dat bij onszelf gedaan hebben. Met Ceyenne WMS helpen wij hen om het orderproces, van bestellen tot verzenden, efficiënter te maken voor klanten en hun medewerkers!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze oplossingen? Neem dan gerust contact op met ons, zodat we kunnen kijken hoe Ceyenne WMS je daarbij kan helpen.