Tijdens of na de implementatie van een WMS is vaak ook hardware nodig, bijvoorbeeld om in het magazijn te kunnen scannen. “De diensten en producten van Diract en van CaptureTech sluiten prima op elkaar aan”, vertelt Maarten de Bakker van CaptureTech. “Veel klanten van Diract groeien snel en dan is het ook zaak om snel te kunnen schakelen als leverancier. Dus: een snelle implementatie, updates, starten met het nieuwe WMS en dus ook met nieuwe hardware. Als het gaat om dat laatste moeten we direct kunnen schakelen.” En door de nauwe samenwerking tussen Diract en CaptureTech lukt dat prima. “Het grote voordeel van onze samenwerking is dat we standaard interfacen met Ceyenne WMS. Onze mensen kennen Ceyenne WMS door en door en dat helpt enorm om de gezamenlijke klant zo goed en snel mogelijk de juiste apparatuur te laten gebruiken op de werkvloer. Wij krijgen direct de juiste data door van Ceyenne WMS en die wordt op de goede manier via de interface doorgestuurd naar de apparatuur.”

Hoe het in elkaar grijpt

Andersom komt ook voor. “Soms hebben klanten van ons bijvoorbeeld behoefte aan nieuwe barcodescanners. Uit een gesprek kan dan naar voren komen dat zo’n klant eigenlijk behoefte heeft aan iets groters: een nieuw WMS of überhaupt een WMS als ze dat nog niet hebben. Zo werken we prima samen, op allerlei manieren.” Zo verzorgt CaptureTech bijvoorbeeld het WiFi-netwerk in een warehouse, wat dan weer aansluit bij wat de klant van Diract nodig heeft. Maarten: “Stel: een klant wil een nieuw WMS, inclusief scannen in het warehouse. Dan heb je wel allerlei apparatuur nodig: scanners, tablets en/of wearables. Dat kunnen we allemaal leveren, inclusief de benodigde aanleg en beheer van het WiFi netwerk in het warehouse.” CaptureTech helpt met de keuze voor de juiste hardware. De apparatuur wordt vervolgens geconfigureerd voor gebruik met Ceyenne WMS , zodat de klant geen tijd verliest. Diract voert updates door voor het hele systeem, waardoor je als nieuwe gebruiker al direct meeprofiteert van productupdates met nieuwe functionaliteiten. Dat geldt dan ook voor de interface.

Deskundigheid

Het fijne aan de samenwerking met Diract speelt zich af op verschillende gebieden, vertelt Maarten. “De samenwerking bestaat al heel lang en onze bedrijfsculturen passen ook goed bij elkaar. We zijn voor elkaar én voor onze klanten een no-nonsense en lange termijn partner. En onze kernwaarden komen overeen, daarom past het gewoon goed. We gaan allebei voor een snelle en soepele implementatie en zijn hands-on. En een behoorlijke deskundigheid op onze expertises. Samen kunnen we veel!”