Je kunt de zaken in je warehouse nog zo goed en efficiënt mogelijk hebben ingericht met de hulp van Ceyenne WMS, als je uiteindelijk je orders niet kunt vervoeren dan zit je met een groot probleem. En zeker nu het razend druk is in de transportsector, wil je niet tegen het probleem aanlopen dat je niet de juiste verzendlabels hebt. Ook daar kan Diract je bij helpen.

Veel organisaties hebben geen eigen vervoer, maar versturen hun orders met grote carriers als PostNL, DPD of DHL. Die bedrijven zijn goed in logistiek en kunnen vaker sneller orders uitleveren, vanwege hun grote netwerk. Soms is daar de ene partner beter geschikt voor dan de andere. Dus zie je dat bedrijven met meerdere vervoerders contracten hebben, zodat ze meer zekerheid hebben dat de orders geleverd kunnen worden. Er kan wel een probleem ontstaan als je als bedrijf met meerdere vervoerspartners werkt. Want elke vervoerder heeft zijn eigen verzendlabels. En in sommige gevallen heeft een vervoerder diverse labels. Als die niet goed geprint worden, dan nemen ze de order niet mee.

Multi-carrier shipping platform

Een van de oplossingen om dit te voorkomen, is het gebruik van een ‘multi-carrier shipping platform’. Zo’n platform helpt je het juiste verzendlabel van je vervoerder aan te maken. De platformen hebben van vrijwel alle (grote) vervoerders de labels in hun systemen staan. Daardoor hoef je niet steeds nieuwe label-voorwaarden op te vragen. Wel zo fijn in tijden van drukte.  Wanneer je – al dan niet noodgedwongen door een tekort – een andere vervoerder nodig hebt, is via het platform de koppeling eenvoudig aangemaakt. Zo ben je niet dagen aan het wachten tot je eindelijk je order kunt verzenden, maar is dat binnen een dag te regelen.

Een directe koppeling

Wij willen dat processen zo efficiënt mogelijk verlopen. Dat is het uitgangspunt achter en de kracht van Ceyenne WMS. Vanaf het moment dat de order binnen komt, tot en met dat de producten in een vrachtwagen of busje onderweg naar de klant zijn. Daarom hebben we ervoor gezorgd dat Ceyenne WMS met deze multi-carrier shipping platforms een native koppeling heeft. Dat wil zeggen, dat als een bedrijf besluit om met een shipping platform te gaan werken (platforms als Sendcloud, Paazl, Transsmart of Consignor), de koppeling met Ceyenne WMS al beschikbaar is. Dit zijn we overigens ook voor Metapack aan het realiseren.

Zonder transport ben je nergens. Ook dat gedeelte van je proces wil je zo slim en efficiënt mogelijk laten verlopen. Wij kunnen je daarbij helpen. Wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.  Of ontmoet ons op onze beursstand tijdens ICT & Logistiek op 10 en 11 november. We zijn te vinden op stand nummer 01A022. Schrijf je in via de onderstaande link in de banner.