Over Dijk Natural Collections

Ons zeer uitgebreide assortiment bestaat grotendeels uit eigen designs. We gaan voor de allerbeste kwaliteitsproducten, op dat gebied doen we geen concessies. We signaleren de laatste trends en we reizen de hele wereld over op zoek naar nieuwe inspiratie, bijzondere materialen en vernieuwende producten. We importeren verrassende en prachtige artikelen uit landen als Indonesië, Brazilië en Thailand. Naast onze eigen collectie, creëren onze stylistes exclusieve producten speciaal voor én samen met de klant. We zorgen voor vernieuwende, commerciële, trendy en unieke collecties in de winkels! Onze artikelen vinden hun weg naar de grotere afnemers in Nederland en Europa. De bekende tuincentrumketens behoren tot de vaste klanten.

www.dijknaturalcollections.com

Kengetallen

 • Gestart met Ceyenne WMS in 2012
 • B2B, Groothandel (Home Deco)
 • Integraties: AFAS Profits
 • Orders per dag: 100-200
 • Scanning met Ceyenne Android app

Achtergrond

Voordat we met Ceyenne WMS gingen werken deden we nog alles met papier en handmatig. Daarmee lag veel kennis bij de mensen en was er geen duidelijk proces. Toenmalige directie heeft toen besloten om over te stappen naar Ceyenne WMS.

Dijk Natural Collections magazijn
Dijk Natural Collections magazijn

Ambitie

We zijn erg trots dat Dijk Natural Collections groeit. Nu groeien we zelfs zo hard, dat de voegen onder spanning komen te staan. Het is dan ook hard nodig dat we ons magazijn en de showroom gaan uitbreiden en het gaat hier om welgeteld 5.000 m2 extra magazijnruimte en onze showroom krijgt er 900 m2 bij. Deze uitbreiding gaat op zeer korte termijn van start. De planning is dat we de extra m2 al in het tweede kwartaal van 2021 in gebruik gaan nemen. Voor het WMS willen we compleet over op Android, door ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en willen we straks connectie met AGV gaan toepassen.

WIL JE WETEN WELKE OPLOSSINGEN WIJ VOOR JOU HEBBEN??
MEER INFO!
Dijk Natural Collections magazijn

Oplossing

Bij Dijk hebben we onderscheid gemaakt tussen fast en slow movers. We willen uiteraard zo min mogelijk meters maken in het magazijn. Bij ontvangstgoederen kennen we een URN aan een pallet en weten we altijd waar onze goederen zich in het magazijn bevinden.

Ceyenne WMS is proces sturend maar omdat je zelf ook nog aan de knoppen kan draaien in optimalisaties doordat wij inzicht hebben in wat er over een paar maanden gaat gebeuren in het hoogseizoen blijft ons magazijn continu optimaal ingericht. Door de keuze te maken voor Bulk pick strategie kunnen we onze orders efficiënt afhandelen.

Ceyenne WMS kent veel rechtstreekse koppeling met vervoerders waardoor we weer minder handmatige handelingen hoeven verrichten. We zijn onlangs overgestapt naar de nieuwe Android scanner applicatie wat weer een winst in gebruiksvriendelijkheid en de korte leercurve voor nieuwe part time medewerkers. Doel is om dit verder door te voeren in alle processen. Als laatste doordat alle transacties worden geregistreerd kunnen we beter sturen op KPI’s.

Waarom Ceyenne WMS

Voor Dijk was dit wat nodig was om het proces op een zo efficiënt mogelijk manier te versnellen en meer grip te krijgen op het proces. Door de inzet van Ceyenne WMS hebben we de groei kunnen opvangen en zijn we met een minimale stijging in personeel meer handel gaan verzetten.

Dijk Natural Collections magazijn

Integraties

Integraties zijn een groot onderdeel van elke implementatie. Bij Dijk Natural Collections hebben we geïntegreerd met:Afas Software
Oegema
Dasher
Van Vliet

Voordelen met Ceyenne WMS

 • Papierloos
 • Flexibiliteit
 • Schaalbaar
 • Traceerbaar
 • Sturing op KPI’s door inzicht in processen en handelingen
 • Forecast wordt veel beter
 • De complete controle over je proces
Android barcode scanners
NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie stuur dan een mail!

STUUR EEN MAIL

BLIJF OP DE HOOGTE