Over Baktotaal Bouwhuis

Baktotaal Bouwhuis is een echt familiebedrijf dat zich al sinds 1981 specialiseert in bakproducten en gereedschappen. Behalve een fysieke winkel in Goor heeft het bedrijf ook een webshop, bouwhuis.com, met een assortiment van ruim 10.000+ producten. In het magazijn van Baktotaal Bouwhuis werkt nu 30 FTE en het bedrijf blijft groeien.

www.bouwhuis.com

Kengetallen

 • Gestart met Ceyenne WMS in 2019
 • Wholesale & E-commerce (food en non-food)
 • Integraties: Exact Online, PostNL, Trunkrs
 • Orders per dag: 1500
 • Orderlines per dag: 6.000
 • Magazijnoppervlakte: 3.000m2
 • Aantal SKU’s: 10.000
 • Aantal medewerkers magazijn: 30 FTE
 • Scanning met Ceyenne Android app
 • Orderpick methodiek: Pick To Box
Baktotaal Bouwhuis“Dankzij Ceyenne WMS zijn wij klaar voor de toekomst.”
Gerrit, Robert en Bas Bouwhuis – Eigenaren Baktotaal Bouwhuis BV
Baktotaal Bouwhuis magazijn

Achtergrond

Die groei is ook de reden geweest dat het bedrijf op zoek is gegaan naar een leverancier van een nieuw WMS-systeem. Met het oude systeem kon slechts één order tegelijk gelopen worden en de locatiebepaling was niet optimaal. Ook was de betrouwbaarheid van de voorraad laag en was er sprake van weinig tot geen inzicht in de operationele status en performance in het magazijn. Kortom: de kwaliteit van de interne- en Pick processen moest omhoog om de veelbelovende groei ook in de komende jaren te kunnen blijven waarborgen zonder aan prestatieniveau in te boeten.

Baktotaal Bouwhuis magazijn
Baktotaal Bouwhuis magazijn

Ambitie

Onze ambitie voor de toekomst is om de zakelijke markt nog beter te kunnen bedienen. Hiervoor wordt een volledig nieuwe e-commerce omgeving gemaakt. Het WMS moet ons hierin beter gaan ondersteunen aangezien de orders groter zullen worden en dus een andere pickstrategie voor dit type orders gehanteerd moet worden. Ook zullen de orderaantallen alleen nog maar toenemen, waardoor verder procesoptimalisaties genoodzaakt zijn. Ook hierin zal het WMS ons moeten ondersteunen.

WIL JE WETEN WAT CEYENNE WMS VOOR JOU KAN BETEKENEN?
MEER INFO!
Baktotaal Bouwhuis magazijn

Oplossing

Vanwege de Pick to box strategie zijn wij van maximaal 1 order tegelijk naar maximaal 24 orders tegelijk picken gegaan. En omdat de orders al gelijk in de verzenddoos wordt ingezameld konden wij dezelfde hoeveelheid orders verwerken met 50% minder packers.

Daarnaast is ons inbound process ook drastisch verbeterd. Inkomende goederen worden nu door een medewerker ingeboekt en op een put-away kar klaargezet, waardoor vervolgens een andere medewerker deze put-away kar kan verwerken. In de oude situatie werd alles door dezelfde medewerker gedaan waardoor het niet efficiënt verliep en meer fouten werden gemaakt.

Waarom Ceyenne WMS

Na enkele workshops en een diepere analyse van elk afzonderlijk proces, zijn we tot een blauwdruk gekomen. De uitdaging lag er vooral op de beoogde datum van live gang, deze moest binnen 4 maanden gerealiseerd worden. Door een gezamenlijke pragmatisch aanpak en richten op de hoofdzaken is het een succesvolle live-gang is geweest. Binnen 3 maanden hebben we de Warehouse management implementatie verricht. Vanaf dag 1 ging de performance van het magazijn al omhoog en zitten ze na 2 weken al boven het beoogde resultaat. De Android scanners werken overzichtelijk en sturen de medewerkers efficiënt door het magazijn.

Baktotaal Bouwhuis magazijn

Integraties

Integraties zijn een groot onderdeel van elke implementatie. Bij Baktotaal Bouwhuis hebben we geïntegreerd met:Exact Online
Trunkrs
PostNL

Voordelen met Ceyenne WMS

 • Papierloos
 • Flexibiliteit
 • Schaalbaar
 • Eenvoudig in gebruik
Android barcode scanners
NEEM CONTACT OP

Wil je meer informatie stuur dan een mail!

STUUR EEN MAIL

BLIJF OP DE HOOGTE